Mozgáskorlátozottak utazása MÁV-Strart Zrt. járatain

https://kimittud.atlatszo.hu/request/mozgaskorlatozottak_utazasa_a_ma/new

Tisztelt MÁV-START Zrt.!
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.
Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre
Szíveskedjenek részletesen tájékoztatni arról, hogy a https://mav-start.blogspot.com/2019/11/igenybejelento-lap-kep.html linken közzétett igénybejelentő lap leadását követően milyen folyamat szerint zajlik a személyszállítás teljesítése.

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) és (5) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. Ilyen esetben az adatkezelő jogosult az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét költségtérítésként meghatározni. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot, az adatigénylés teljesítésével kapcsolatos munkaerő-ráfordítás mértékét és annak óradíját.
Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.
Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.
Segítő együttműködését előre is köszönöm.
Kelt: 2019. november 13.
Üdvözlettel:
Szabó Gábor

Feladó: MÁV-START Zrt. közadat
MÁV-START Zrt.

Tisztelt Adatigénylő!

Társaságunkhoz 2019.11.13-i napon beérkezett közérdekű adatigényével
kapcsolatban Társaságunk a következő választ adja.

Az igénybejelentő lap leadását követően az alábbi folyamat szerint zajlik
a személyszállítás teljesítése:
1. Az utazást szervező a Területi Személyszállítási Igazgatóságok (TSZVI) és a Járműbiztosítási Igazgatóságok (JBI) bevonásával megvizsgálja, hogy a szolgáltatáshoz szükséges feltételek adottak-e az időpont, vonat, állomás tekintetében:

· van-e valamilyen korlátozás, akadályozó tényező (pl. az útvonalon vágányzár, vonatpótló autóbusz közlekedése);
· meggyőződik, hogy a vonat szerelvényében rendelkezésre áll-e kerekesszék szállítására alkalmas jármű;
· amennyiben önemelős járművel rendelkezik, egyeztet a kezelő személyzetről;
·  amennyiben nem önemelős járművel biztosított a szolgáltatás:
·  meggyőződik az utazásban érintett állomásokon rendelkezésre
áll-e meghirdetett állomási emelő berendezés;

·  meggyőződik az utazásban érintett állomásokon rendelkezésre
áll-e emelő berendezést kezelő személyzet;
·   tisztázza a kiinduló állomáson, az átszálló állomás/ok/on és a
célállomáson a MÁV Zrt.-vel az infrastrukturális feltételek meglétét: azaz állomási emelő berendezés kivonulási útvonalának használhatóságát, az állomást és a peront meg lehet-e közelíteni kerekesszékkel;

·  bármely fenti feltétel hiányában törekszik a szolgáltatás alternatív lehetőségének feltérképezésére;

·  bármelyik fenti feltétel hiánya esetén vizsgálni kell az esetlegesen más időpont / más vonat / más kiindulási /illetve célállomás tekintetében a lehetőségeket, az utassal történt egyeztetés alapján.

2. Rendelkezés kiadása az érintettek részére.
3. Utas részére történő visszajelzés (értesítés az elfogadásról, illetve visszautasításról) az igénybejelentésen megadott elérhetőségen.
4. A kiadott rendelkezés alapján értesítik az érintett vonat
személyzetét a bejelentett utazásról.

Üdvözlettel:
MÁV-START Zrt.