Önkéntes munka MÁV-START Zrt. - 005.

https://www.mavcsoport.hu/otszaz-vasutas-onkentes-teszi-rendbe-az-allomasokat-0

Másolat 2019.11.19.

Ötszáz vasutas önkéntes teszi rendbe az állomásokat

2012. október 5. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.48
A MÁV Csoport több mint félezer irodai dolgozója végez ezen a héten és a jövő héten önkéntes állomási takarítást. A vasutasok ez által is tenni kívánnak a szolgáltatási színvonal növeléséért: egyebek közt takarítanak, padokat festenek, rendbe teszik a megállók környékét. Első körben 44 fővárosi és elővárosi állomáson lépnek akcióba.
Október elsején kezdődött és október 12-éig tart az az akció, melynek keretében önkéntes vasutasok dolgoznak vasútállomások rendbe tételén. A MÁV vezetősége első körben a MÁV székházban dolgozók, zömmel szellemi munkát végzők körében tett közzé önkéntes munkára szóló felhívást, melyre sokan, több mint ötszázan jelentkeztek. A vasutasok – köztük a menedzsment tagjai – átlagosan 10-11 fős csoportokban dolgoznak egy-egy nap az állomásokon, első körben budapesti és elővárosi vasútállomásokon, megállókban.
„A vasút üzemeltetése, fejlesztése nem csak anyagi eszközök kérdése; meggyőződésem, hogy nagyon sok dolog nem a pénzen múlik – fogalmaz Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. Mi vasutasok együtt vagyunk képesek a közös siker, eredmények elérésére, ezért is tettünk közzé felhívást a kollégák körében. A vasutasok alapvetően szeretik a munkájukat, a vasutat, s mint a sok jelentkezés is mutatja, tudják: a szolgáltatásunk fejlődéséhez közös munkára, összefogásra van szükség. Természetesen emellett még sok-sok más lépést is teszünk a szolgáltatói szemléletmód javításáért, minden erőnkkel ezen vagyunk.”
Az október 1-12. közötti önkéntes akció helyszínei:
Alsógöd, Baracska, Biatorbágy, Bicske, Budapest-Déli, Budapest-Keleti, Budapest-Nyugati, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Érd, Érd alsó, Érd felső, Felsőgöd, Göd, Háros, Iváncsa, Kelenföld, Kispest, Komárom, Kőbánya felső, Kőbánya-Kispest, Máriabesnyő, Martonvásár, Nagytétény-Diósd, Pesterzsébet, Pestszentimre, Pestszentimre felső, Pusztaszabolcs, Rákos, Rákosrendező, Solymár, Százhalombatta, Szob, Soroksár, Soroksári út, Taksony, Tata, Tatabánya, Üllő, Vác, Vecsés, Velencefürdő, Zebegény.