Önkéntes munka MÁV-START Zrt. - 006.

https://www.mavcsoport.hu/osszefogas-tiszta-vasutert

Másolat 2019.11.19.

Összefogás a tiszta vasútért

2014. június 2. hétfő, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.47
Két éve indult útjára – Dávid Ilona elnök-vezérigazgató kezdeményezésére – a MÁV dolgozóinak önkéntes takarítási akciósorozata, a „Tisztán a vasútért!”.Az akciósorozat keretében a vasúttársaság közel ötszáz dolgozója a következő két hétben újabb 71, idegenforgalmi szempontból frekventált helyszínen végez önkéntes takarítást. Június 2-a és 13-a között a Balaton és a Velencei-tó környékén, valamint megyeszékhelyek, nagyvárosok, kirándulóhelyek körzetében csinosítják az állomásokat.
Az elmúlt két évben a MÁV-csoport önkéntes munkavállalói országszerte több száz állomást és megállót tettek szebbé azzal, hogy összeszedték a szemetet, kigyomlálták a virágágyásokat, lefestették és helyreállították a megrongált padokat, állomási bútorokat, és elvégezték a kisebb karbantartási munkákat.
A felhívásra összefogva tavasszal és ősszel rendre megmozdul a MÁV-csoport munkavállalóinak széles tábora – együtt takarít, szemetet szed, fest és reparál igazgató és pályamunkás, mozdonyvezető és jegyvizsgáló, irodista, forgalmista. A két héten át tartó akcióban közel 500-an jelezték részvételüket.
Az önkéntes vasutasok a vasútállomások utasok számára nyitott területeinek rendbetételével, a kényelmesebb, kulturáltabb, utasbarát és esztétikus környezet biztosításával a MÁV-csoport által nyújtott szolgáltatások színvonalát kívánják emelni.
Június 2-a és 13-a között az alábbi állomásokon végeznek önkéntes munkát a vasutasok:
Agárd, Alsóbélatelep, Alsógyenes, Alsóörs, Aszófő, Badacsonylábdihegy, Badacsonyörs, Badacsonytomaj, Balatonakali-Dörgicse, Balatonakarattya, Balatonaliga, Balatonalmádi, Balatonberény, Balatonederics, Balatonfenyves, Balatonfenyves alsó, Balatonfűzfő, Balatongyörök, Balatonkenese, Balatonkenese-Üdülőtelep, Balatonlelle, Balatonlelle felső, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonszéplak alsó, Balatonszéplak felső, Balatonudvari, Balatonvilágos, Becehegy, Bélatelep, Csopak, Debrecen, Dinnyés, Dombóvár, Eger,
Fonyódliget, Fövenyes, Füzesabony, Gárdony, Gyenesdiás, Hajdúszoboszló, Hódmezővásárhely, Kaba, Kápolnásnyék, Kaposvár, Káptalanfüred, Kelenföld, Keszthely, Kistelek, Miskolc-Gömöri, Miskolc-Tiszai, Nagykanizsa, Örvényes, Pettend, Révfülöp, Sárbogárd, Siófok, Szabadifürdő, Szabadisóstó, Szántód-Kőröshegy, Szekszárd, Szepezdfürdő, Szilvásvárad, Tapolca, Tokaj, Velence, Velencefürdő, Vonyarcvashegy, Zamárdi, Zamárdi felső, Zánka-Köveskál.